Gyűrűk

Az ezerarcú borostyán végtelen lehetőségeket hordoz magában főként, ha ékszerkészítésről van szó. Nincs ez másként a borostyán-porcelán gyűrűk esetében sem. Ha valami igazán különleges gyűrűvel szeretné kezét felékesíteni és kedveli a szokatlan, magas színvonalú megoldásokat, akkor jó helyen jár!

A finoman megmunkált borostyánkő, elegáns formákban öntött porcelánnal kombinálva igazi különlegesség és mivel a VERcelAin termékei nem sorozatgyártmányok, mindenki megtalálja köztük az ízlésének legmegfelelőbbet. Egyediségüknek köszönhetően a borostyán-porcelán gyűrűk valóban személyre szóló ajándékok lehetnek évfordulók vagy más jeles események alkalmával.

A gyűrűk formavilága

A képzeletnek semmi sem szab határt és Veronika pont ezt használja ki. Általában geometrikusformákkal és azok millió változatával, egymással való kombinálásával dolgozik. Ebben a letisztult formavilágban kel életre a csiszolt vagy nyers borostyánkő, amelynek anyaga meglepően könnyű.

A koncentrikus kör gyűrűk a megrendelők egyik kedvence, ebből több példány is készült, de természetesen ebből sincs két egyforma, mint ahogy borostyánkőből sincs. A formák egymásból következnek, legyen az kör, rombusz, körszelet, méhsejt vagy bármi, a lehetőségek száma végtelen, kérésre a megrendelők elképzelése is megvalósítható.

A gyűrűk színei

Ahogy a forma, úgy a színek is különféle variációkban érhetők el a gyűrűk között. Veronika a színekkel kicsit később kezdett le kísérletezni, azóta nem csak fehér porcelánt alkalmaz, hanem azokat nemes királykékre vagy izgalmas zöldre színezi. Ez a merész ötlet még több megrendelőt vonzott és azóta is nagyon kedvelt, hiszen a festett porcelán hatására a bennük foglalt borostyán színe is megváltozik.

A borostyán színe és árnyalatai rengeteget változik a csiszolás során. Egy nyers borostyán színvilága teljesen eltérő, általában sötétebb, mint a csiszoltaké. A borostyánkő feldolgozása során természetesen annak áttetszősége sem marad ugyanaz, ahogy azt a méhsejt gyűrű is jól mutatja: az áttetsző méz sárga borostyánon át érvényesül a hatszögletű háló mintázata.

Ha tetszenek Önnek Horváth Veronika egyedi borostyán-porcelán gyűrűi, a „Kapcsolatok” menüpont alatt kérhet árajánlatot!

További képekért kattintson a linkre: Borostyán-porcelán gyűrűk