Bemutatkozás

Horváth Veronika 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem porcelán szakán. Az iparművész diploma megszerzése után fogott bele olyan egyedi ékszerek készítésébe, amelyek még egykori tanárai képzeltét is felülmúlta. Merész elképzeléseit a borostyán és a porcelán együttes alkalmazásaival váltja valóra.

Horváth VeronikaA kifinomult egyedi ékszerek sajátossága, hogy porcelán részeiket Veronika maga önti ki az általa tervezett és megformázott negatív mintákban, így formaviláguk valóban utánozhatatlan lesz, amelyet sehol máshol nem állítanak elő.

A porcelánöntés technikájával készült egyedi ékszerek akkor válnak még különlegesebbé, amikor a gondosan csiszolt vagy nyers borostyánnal találkozik. Veronika gondoskodik az ékszerek minden apró részletének kidolgozásáról, így a borostyánkövek vágását, csiszolását is ő végzi.

Az egyedi ékszerek kapcsai, függesztései és rögzítései ezüstből, orvosi fémből vagy egyéb (nem allergén) anyagból készültek. Megrendelőink ez irányú igényeiket is jelezhetik!

A VERcelAin egyedi ékszerek között mindenki megtalálja a számra legmutatósabb kiegészítőket.

Izgalmasnak találtam a borostyán színét, jellegét és keletkezését. Nem volt kérdés, hogy milyen anyaggal fogom ötvözni a porcelánt.
A borostyán más anyagokkal (pl.: nemesfémmel, fával) való párosítása már megszokott dolog, az általam kigondolt kombinációval még sehol sem találkoztam. E két nemes anyag találkozása erősíti egymás szépségét.

Szeretnék egy új, különleges, fiatalos stílust nyújtani elsősorban nőknek, s azoknak a férfiaknak, akik szeretik a nem mindennapi kiegészítőket.

Interjú: A porcelán ölelésében a borostyán életre kel (2012)